Anevrisme Arteriale - Dr. Rafael Halpern - Tel: 0740.195.363

Anevrisme arteriale
anevrism de aorta abdominala

Anevrismele arteriale sunt boli care pot evolua lent in organismul uman, fara ca pacientul sa stie de prezenta acestora decat atunci cand apar complicatii sau se rup producand hipotensiune, soc hemoragic si chiar deces.


Anevrismele sunt dilatatii ale diferitelor segmente arteriale. In functie de localizarea dilatatiei arteriale anevrismele pot fi anevrisme de aorta (anevrismul de aorta abdominala sau anevrismul de aorta toracoabdominala), anevrisme de artera poplitee, anevrisme de artera iliaca etc.


Exista anumiti pacienti care au un risc crescut de dezvoltare a anevrismelor si anume: pacientii cu istoric familial de boala anevrismala, barbatii de peste 55 de ani, hipertensivi, diabetici, obezi, fumatori.


Aceasta categorie de pacienti trebuie sa faca o ecografie abdominala cu viza pe aorta si un examen clinic vascular complet chiar daca nu au nici o suferinta vizibila, pentru a depista din timp prezenta unui anevrism de aorta abdominala sau a unui alt tip de anevrism.


Pacientii din aceasta categorie mi se pot adresa pentru un control clinic vascular amanuntit de rutina, stabilirea unui set de investigatii paraclinice si imagistice precum si prescrierea unui regim de viata si a unui plan terapeutic corespunzator.


Deasemeni, pacientii cu un anevrism cu diametru dublu fata de cel al unei artere normale mi se pot adresa pentru tratament chirurgical sau endovascular.

Dr. Rafael Halpern
Contact
Dr. Rafael Halpern
Programare
Consultatie si
Operatii
Chirurgie Vasculara
Dr. Rafael Halpern
Copyright ©2018 Rafael Halpern