Boala obstructiva carotidiana - Dr. Rafael Halpern - Tel: 0740.195.363

Boala obstructiva carotidiana
AVC si boala carotidiana

Boala obstructiva carotidiana apare cand o artera carotida de la nivelul gatului este ingustata in cadrul procesului general al aterosclerozei.


Prezenta unei stenoze importante a arterei carotide de la nivelul gatului are un risc crescut de producere a unui accident vascular cerebral ischemic. De aceea in momentul descoperirii unei stenoze carotidiene importante este indicata efectuarea unei operatii de endaterectomie carotidiana care previne aparitia unui accident vascular cerebral.


In cazul prezentei unei stenoze carotidiene la un pacient cu accidente vasculare ischemice tranzitorii, endarterectomia carotidiana este obligatorie deoarece exista un risc major de producere a unui accident vascular cerebral important.


Barbatii peste 55 de ani, fumatori, obezi si hipertensivi, cu boala coronariana ischemica sau arterita au un risc crescut de a avea boala obstructiva carotidiana.


Acesti pacienti mi se pot adresa pentru un control vascular clinic si stabilirea unui plan de investigatii si a unui plan terapeutic adecvat.


Deasemeni, pacientii cu boala obstructiva carotidiana cunoscuta care necesita endarterectomie carotidiana mi se pot adresa direct pentru operatie.

Dr. Rafael Halpern
Contact
Dr. Rafael Halpern
Programare
Consultatie si
Operatii
Chirurgie Vasculara
Dr. Rafael Halpern
Copyright ©2018 Rafael Halpern