Fistula arteriovenoasa - Dr. Rafael Halpern - Tel: 0740.195.363

Fistula arteriovenoasa pentru hemodializa
fistula arteriovenoasa pentru hemodializa

Pacientii cu boala renala cronica in stadiul final necesita pentru efectuarea hemodializei un acces vascular de tipul fistulei arteriovenoase sau a unui cateter venos central.


Fistulele arteriovenoase sunt conexiuni directe sau prin intermediul unui tub de material sintetic intre o artera si o vena si se pot realiza la nivelul antebratului (fistule radio-cefalice) sau bratului (fistule brahio-cefalice, brahio-bazilice sau brahio-brahiale).


In anumite cazuri speciale in care capitalul vascular al pacientului este epuizat, se pot realiza diferite montaje intre artere si vene centrale sau intre arterele si venele membrelor inferioare.


Pentru ca o fistula arteriovenoasa sa functioneze este necesar ca artera ce intra in componenta fistulei arteriovenoase sa aduca suficient flux sangvin (cu alte cuvinte sa nu prezinte stenoze in amonte de anastomoza), vena ce intra in componenta fistulei sa nu fie obstruata iar anatomoza intre artera si vena sa nu fie stenozanta.


Patenta pe termen lung a fistulelor arteriovenoase depinde de modul de exploatarea a acestora (punctionarea corecta si aseptica a fistulei) cat si de evolutia bolii vasculare a pacientului (care poate determina aparitia unor stenoze la nivelul arterei care alimenteaza fistula arteriovenoasa)


Personal, am o experienta bogata in efectuarea fistulelor arteriovenoase pentru hemodializa cat si in rezolvarea complicatiilor care pot apare pe parcursul exploatarii acestora (aparitia de pseudoanevrisme, sindroame de furt arterial, ischemii de membre).

Dr. Rafael Halpern
Contact
Dr. Rafael Halpern
Programare
Consultatie si
Operatii
Chirurgie Vasculara
Dr. Rafael Halpern
Copyright 2018 Rafael Halpern